Proefvaart

Een proefvaart maakt deel uit van de uitgebreide aankoopkeuring. Een proefvaart kan ook als deel-expertise worden aangevraagd.

Tijdens de proefvaart beoordelen wij het vaargedrag van het schip op de motor, en eventueel onder zeil.

Roerwerking, motorkoeling, schroefas, werking van boeg- en hekschroeven en de hoofdschroef  (schroeven) worden, voor zover mogelijk gecontroleerd.

Tijdens een "vol vooruit" test wordt de motor in korte tijd zwaar belast en gecontroleerd.
Tevens wordt een "noodstop-manoeuvre" uitgevoerd, waarbij wordt gecontroleerd of motorbediening en koppeling naar behoren functioneren en de motor zich niet te veel verplaatst.

De proefvaart beperkt zich in principe tot proefvaart op de motor. De eigenaar (of diens gemachtigd vertegenwoordiger) dient altijd aanwezig te zijn en draagt volledige verantwoordelijkheid.

Een proefvaart onder zeil behoort uiteraard tot de mogelijkheden maar is niet altijd direct mogelijk.   Weersomstandigheden en/of vaargebied kunnen de proefvaart beperken.   Meestal is voor een proefvaart onder zeil meer tijd nodig
AyeAye Yachtexpertise          | | Op al onze overeenkomsten zijn de Algemene voorwaarden van kracht ||           Alle rechten onder voorbehoud     2023